ANA CİĞERDEN, BABA KALPTEN, KADIN KULAKTAN, ERKEK GÖZDEN SEVER!

2020-03-04

Bu asrın ebeveynleri evlatları karşısında daha korumasız, daha çaresiz, daha bilgisizdir. Zira ellerinde, ceplerinde dünyayı taşımakta, bilgi için büyüklerine ihtiyaç duymamakta, bütün sorularını Google sormaktadır. Kendini değersiz hisseden anne babalar da evlatları etrafında pervane olmakta, arkadan dualarını yaparken gelecek nesiller, torunları ile araları daha da çok açılmaktadır.
 
“Evlat cevizin kabuğu torun içi, evlat sermeye torun kârıdır” demiş büyükler. Günümüzde ne ceviz tat vermekte, ne kâr kullanılabilmektedir.
 
Demem o ki insanlık iyice dibe vurdu. Aile kavramı değerini iyice bitirdi. Ne erkekler kadınların kulağına güzel şeyler söylemek, ne kadınlar eşleri için gözlerine hitap edecek şekilde davranmak istemekte, ne de evlatlar anne babalarına saygılarını ve biricik olma isteklerine karşılık vermek istemekte.
 
Hasılı kelam, acilen özümüze dönüş yaparak vahye sarılıp kendimize gelmeliyiz. İş işten geçmeden tükettikçe acılarımızın arttığını görmeli, acı tatlı ne varsa paylaşarak mutlu olacağımızı anlamalıyız. Aksi takdirde hüsrana uğramamız kaçınılmaz olacaktır.
 
Ves-Selam

Asiye Türkan